Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχιτεκτονική Δύναμη

Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχιτεκτονική Δύναμη

Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχιτεκτονική Δύναμη οργανώθηκε τον Απρίλιο του 2007 από μερίδα φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με κοινό όνειρο την ανεξαρτητοποίηση των σχολών από τα κομματικά, παραταξιακά και συνδικαλιστικά πλαίσια.
Κύριος στόχος της ΕΑΑΔ είναι να προάγει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που προωθούν την συλογικότητα των φοιτητών στην αρχιτεκτονική Σχολή, έχοντας ελεύθερη βούληση στην πράξη και κρίση ως προς τον τρόπο δράσης σε πολιτικές και άλλες ενέργειες.
Αντιπροσωπεύει την φωνή των φοιτητών που αντιδρούν σε κάθε κομματικά υποκινούμενο πλαίσιο και θέλει να δώσει τέλος στο φανατισμένο κλίμα που δημιουργείται από τις κομματικές παρατάξεις και να συμβάλλει στην δημιουργία μιας δημοκρατικότερης διαδικασίας λήψης αποφάσεων μέσα στο φοιτητικό Σύλλογο.
Ως φορέας της ανεξάρτητης ιδέας που αναγεννήθηκε και θέλει να επιβιώσει μέσα από το πολιτικό κατεστημένο των τελευταίων 20χρόνων που διαδραματίζεται διαχρονικά και φέρει αρνητικές συνέπειες και νέα δεδομένα, στα κοινωνικά – πολιτικά – οικονομικά δρώμενα της ελληνικής κοινωνίας κάτω από τα κομματικά και μικροκομματικά, κεφαλαιοκρατικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα αλλά και συμφέροντα ξένων χορών, έχουμε δημιουργήσει ένα οργανωμένο δίκτυο επικοινωνίας των ανένταχτων φοιτητών που πιστεύουν και συλλογίζονται πως ...

<<Ανεξάρτητοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν ελεύθερα πνεύματα και κυρίως ελεύθερες συνειδήσεις...>>

Η φωνή του φοιτητή δεν πρέπει να περνάει από κομματικό ‘’κοσκίνισμα’’, από καταγραφή του στα πρακτικά υποκινούμενων παραρτημάτων των κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών παρατάξεων που εμφανίζονται στις σχολές και υποκινούν τις σκέψεις και συνειδήσεις.
Ο φοιτητής πρέπει να χαράζει πορεία και όχι το ‘’καταστατικό’’ και τα συμφέροντα των κόμματο-πατέρων και της πρωτεύουσας.

...σκέψου ελεύθερα, δράσε ανεξάρτητα...