Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ότι το κίνημα έχει ξεφύγει από το πλαίσιο των φοιτητικών διεκδικήσεων. Έχει εξέλθει σε κάτι πολύ ευρύτερο. Οι κοινωνικές συνιστώσες που το απαρτίζουν έχουν δείξει τη διάθεση τους να συντονιστούν αυτήν την περίοδο πέρα από ιδιότητες και ταμπέλες. 

Έτσι και στο τελευταίο Συντονιστικό Φορέων στο Θόλο δόθηκε έμφαση από μεγάλη μερίδα του κοινού στο να γίνει συζήτηση με αναφορές στους συμμετέχοντες όχι απλώς ως φοιτητές, μαθητές ή εργαζόμενους αλλά προπαντός ως άνθρωποι. Άνθρωποι που συμμετέχουν σε μια σημαντική διαδικασία που ακολουθεί την οριζόντια συνεννόηση.

Θέλουμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και να το στηρίξουμε και σταδιακά να περάσουμε και στο επόμενο στάδιο. Είναι σημαντική η συμμετοχή όλων μας στις δράσεις του συντονιστικού φορέων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της λογικής είναι η προσπάθεια που έγινε από μαθητές για να συντονιστούν ανεξάρτητα από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Βόλου (ΣΑΣΒ) το οποίο ελέγχεται ως γνωστόν από στελέχη της ΚΝΕ ώστε να αποφύγουν το οποιοδήποτε καπέλωμα της δράσης τους. Δημιουργώντας έτσι το Ανεξάρτητο Συντονιστικό Σχολείων. 

Εμείς ως ΕΑΑΔ, αλλά και ως μέλη της Ανεξάρτητης Φοιτητικής Πρωτοβουλίας είμαστε αλλυλέγγυοι προς την κίνηση αυτή των μαθητών και σαφώς υπέρ των διαδικασιών αυτοοργάνωσης που διακατέχουν αυτό το διάστημα το κίνημα που έχει δημιουργηθεί.