Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει με συνεχή χτυπήματα από αέρα και θάλασσα την Γάζα. Οι ισραηλινοί και τα δυτικά ΜΜΕ δικαιολογούν την επίθεση ως "νόμιμη άμυνα" στις αυτοσχέδιες ρουκέτες που εξαπολύουν οι οργανώσεις της αντίστασης από την Γάζα στο έδαφος του Ισραήλ. Η αλήθεια είναι ότι η εκεχειρία έχει παύσει εδώ και καιρό από τους ίδιους τους ισραηλινούς με σκοπό τον αφανισμό της Παλαιστίνης από το χάρτη, στέλνοντας τεθωρακισμένα στα σύνορα και προετοιμάζοντας στρατιωτική εισβολή στη Γάζα.

Η Λωρίδα της Γάζας είναι μία απέραντη φυλακή, από όπου κανείς δεν μπορεί να βγει και όλοι είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν από τις ισραηλινές βόμβες και σφαίρες. Οι νεκροί Παλαιστίνιοι ξεπερνούν τους 900 και οι τραυματίες φτάνουν σχεδόν στους 4.000 άμαχους. Ένα απέραντοι σφαγείο όπου το Ισραήλ κάνει ότι θέλει εντελώς ανενόχλητο. Άρματα μάχης από προχθές βομβαρδίζουν όχι ένα, αλλά πολλά σχολεία στη Γάζα. Στην τελευταία επίθεση εναντίον σχολείου της ανθρωπιστικής οργάνωσης του ΟΗΕ, UNRWA, στη Τζαμπαλίγια, σκοτώθηκαν 30 αθώα άτομα, τα περισσότερα παιδιά και σχεδόν 60 τραυματίστηκαν. Αυτή τη στιγμή στη Λωρίδα της Γάζας, δεν υπάρχει μέρος για να κρυφτεί κανείς. Τα άρματα μάχης χτυπάνε ακόμη και νοσοκομεία και κέντρα υγείας εν ψυχρώ. Έχει απαγορευτεί η είσοδος στα Μέσα Ενημέρωσης και κρατάνε τους δημοσιογράφους κυκλωμένους σε ένα σημείο για να μην διαρρέουν εικόνες της σφαγής.

Πρόκειται για μεθοδική γενοκτονία που γίνεται με την έγκριση και την ανοχή των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και την επιβράβευση των ΗΠΑ.Τη Δευτέρα 29/12 απέπλευσε από τη Λάρνακα το πλοίο Dignity με προορισμό τη Γάζα, μεταφέροντας ιατροφαρμακευτική βοήθεια. Το πλοίο διεμβολίστηκε από τους ισραηλινούς το πρωί της Τρίτης 30/12 και τελικά ξέφυγε από τον ισραηλινό κλοιό, και κατευθύνθηκε προς τον Λίβανο.Συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο ακόμα και στο Ισραήλ, με αντιπολεμικές πορείες ή άλλες δράσεις και από τότε που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί 200 ακτιβιστές έχουν συλληφθεί και αρκετοί είναι ακόμα στη φυλακή. Στην Αθήνα τη Δευτέρα 29/12, καλέστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, όπου Άραβες και Έλληνες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία όταν η συγκέντρωση χτυπήθηκε από τις κατασταλτικές δυνάμεις με αποτέλεσμα 3 συλλήψεις.

• ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
• ΚΑΤΩ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ
• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: